top of page
Suomen kielen verkkomateriaaleja
Kotisuomessa.fi

Kotisuomessa.fi

Kotisuomessa.fi on laaja kokonaisuus eritasoisia ja -tyyppisiä suomen kielen materiaaleja. Materiaali sopii hyvin itseopiskelumateriaaliksi tai luokkatilanteessa eriyttämiseen. Palveluun kannattaa ehdottomasti tehdä itselle ja oppilaille tunnukset, jotta opiskellut osiot tallentuvat.

Suomi taskussa

Suomi taskussa

Suomi taskussa auttaa maahanmuuttajia oppimaan suomea ja kotoutumaan videoiden avulla. Apukielinä arabia, dari ja englanti.

Puhutaan!

Puhutaan!

Puhutaan, eli Vi snakker on pohjoismaisella Nordplus-yhteistyöllä tuotettu materiaali, jonka käyttöön ei vaadita luku- ja kirjoitustaitoa. Mukana myös puhumisen harjoitukset Vi pratar.

Kielipuu-materiaali

Kielipuu-materiaali

Kielipuu on aikuisten maahan muuttaneiden suomen kielen opetukseen suunnattu ympäristöaiheinen koulutusmateriaali, jonka avulla jokainen opettaja tai ohjaaja voi helposti sisällyttää luonto- ja ympäristöteemoja opetukseensa. Tehtävät on suunniteltu soveltuviksi pääsääntöisesti A1 sekä A2–B1 kielitaitotason omaaville.

Osaan suomea

Osaan suomea

Hyvä alku Hämeessä -ESR-projektissa tuotettua materiaalia suomen kielen opetukseen. Materiaali soveltuu sekä ohjattuun että itsenäiseen alkuvaiheen suomen kielen opiskeluun. Sisältönä on videoita, äänitteitä, tekstejä sekä paljon verkkotehtäviä.

Papumarket

Papumarket

Papumarket ja virtuaalinen kauppa. Täällä voi harjoitella ostamista ja maksamista ruokakaupassa.

Yle Selkouutiset

Yle Selkouutiset

Ajankohtaisia tekstejä ja tehtäviä.

LUE!

LUE!

AppStoresta ladattava LUE HD -sovellus toimii iPad ja iPhone -laitteilla. ​ Sovellus sopii aikuisille maahanmuuttajille, jotka opettelevat tai harjoittelevat suomen kielen kirjoittamista ja lukemista. Sovelluksen 240 sanaa voidaan kuunnella kokonaisina tai foneemi foneemilta sormea sanan kirjaimilla siirtäen. (AppStoren hakukenttään kannattaa kirjoittaa "LUE Ingeborg", niin sovellus löytyy vaivattomasti.)

Yle - Asiointisuomea

Yle - Asiointisuomea

Tällä sivustolla voi katsoa videoita ja samalla lukea keskustelujen tekstejä. Tekstit ovat puhekielellä.

Kirjaston verkkokurssit

Kirjaston verkkokurssit

Pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen asiakkaat voivat käyttää ilmaiseksi Promentorin ja Lingonetin verkkokielikursseja kirjastokortin numerolla ja salasanalla. Linkki vie verkkokurssien sivuille.

Selkosanomat

Selkosanomat

Selkosanomien verkkolehdessä julkaistaan selkokielisiä uutisia, jotka ovat ilmaiseksi kaikkien luettavissa. Osaan uutisista julkaistaan myös tehtäviä. Verkkolehdessä on myös kuvauutisia, joita voi käyttää alkeisopetuksessa.

Yle oppiminen

Yle oppiminen

Yle Oppiminen -sivuston suomen kielen materiaalit kootusti.

Puhutaan suomea

Puhutaan suomea

Puhutaan suomea oli suomen kielen opiskelijoille tarkoitettu lehti. Lehti on jo lopettanut, mutta nettisivut toimivat vielä. Artikkelit on luokiteltu vaikeustason mukaan ja osaa niistä voit myös kuunnella verkkosivujen kautta.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto

Turun kristillisessä opistossa on kehitetty monenlaisia hyviä materiaaleja maahanmuuttajien suomen kielen ja muiden aineiden opetukseen. Vapaasti ladattavia pdf-tiedostoja sekä kuuntelumateriaalia.

Jyväskylän yliopiston kielikeskus

Jyväskylän yliopiston kielikeskus

Jyväskylän yliopiston kielikeskus on koonnut omille sivuilleen erilaisia, lähinnä edistyneille opiskelijoille tarkoitettuja materiaaleja, mm. murteita, puhekieltä ja reagointiharjoituksia.

YKI-esittelysivut

YKI-esittelysivut

Yleisten kielitutkintojen esittelysivu, jossa on esimerkkiharjoituksia.

Suomikoulujen YKI-sivut

Suomikoulujen YKI-sivut

Linkin takana Suomikoulujen tarpeisiin tehtyjä YKI-harjoituksia.

MoniNetin materiaalit

MoniNetin materiaalit

Rovalan Setlementti ry:n ylläpitämän monikulttuurikeskus MoniNetin sivuilla on paljon erilaisia s2-materiaaleja. Sivuilla mm. Opiskele suomea -verkkomateriaali, joka sopii myös itsenäiseen opiskeluun sekä VERSO-materiaalien KESKUSTELUKLUBI (pdf), jossa runsaasti puhumisen harjoituksia.

LuKi-polku

LuKi-polku

Lieksan kristillisen opiston julkaisema LuKi-polku on pdf-muotoinen luku- ja kirjoitustaidon tehtäväkirja, joka on tarkoitettu aikuisille maahanmuuttajille. Kirjassa käydään läpi myös numerot ja harjoitellaan niiden kirjoittamista.

HELAOn materiaalit

HELAOn materiaalit

Helsingin aikuisopiston materiaalipankissa on mm. hitaasti etenevien ryhmien tarpeisiin laadittu KÄTS sekä yhteiskuntatiedon materiaali Sukellus Suomeen.

Naapuri hississä

Naapuri hississä

Naapuri hississä on tarkoitettu lisämateriaaliksi luku- ja kirjoitustaidottomien aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen opetukseen. Materiaalissa on runsaasti kuvia, joita voidaan käyttää puhumalla ja kuuntelemalla tapahtuvaan kielen opetukseen. Kuvien aiheet liittyvät aikuisen arkeen Suomessa.

Taste of Finnish

Taste of Finnish

Alkeistason suomen kielen verkkokurssi englanniksi.

Random Finnish Lessons

Random Finnish Lessons

Suomen kielen opettajan englanninkielinen blogi, jonka avulla voi opiskella suomea. Kannattaa seurata!

Suomee!

Suomee!

Puhekielen kurssi maahanmuuttajille.

Tekniikan S2-opetukset

Tekniikan S2-opetukset

Tältä sivulta löydä kaikki S2-opettaja, Viivi Heikuran, sähköiset materiaalit. Materiaalit ovat Padletteja tai Instagram-videoita. Voit seurata häntä myös Instagramissa (s2viivi).

Kielo

Kielo

OPH:n julkaisema Kielo on opettajille tarkoitettu arviointimateriaali. Mukana verkkosivujen kautta kuunneltavat äänitiedostot sekä pdf-muotoinen arviointimateriaali. Sisältää oikeat vastaukset.

Kiitäjät kotopolulla

Kiitäjät kotopolulla

Suomen opinnoissaan nopeasti eteneville aikuisille suunnattu S2-materiaalipaketti, jossa on mukana kuuntelutehtäviä sekä pdf-muotoinen kirja.

WordDive

WordDive

WordDive on maksullinen ohjelma, jolla voi opiskella suomea. Toimii tietokoneella tai voi ladata sovelluksena puhelimeen tai tablettiin.

Ankkalampi

Ankkalampi

Ilmainen suomen kielen oppimisalusta, apukielenä arabia ja englanti.

bottom of page