top of page
Klikkaa linkkiä ja tutustu erilaisiin ohjelmiin ja sovelluksiin.

Suomi toisena kielenä -opettajat ry

Suomi toisena kielenä -opettajat ry

Suomi toisena kielenä -opettajat ry on kaikkien suomea toisena kielenä opettavien ja alan opiskelijoiden yhteinen pedagoginen ammattijärjestö. Kotisivuilla on mm. laaja materiaalilistaus.

S2-opettajat Facebookissa

S2-opettajat Facebookissa

Suomen kielen opettajien suljettu Facebook-ryhmä. Jäsenyyttä pyydetään ylläpidolta.

Teacher Training Videos

Teacher Training Videos

Russell Stannard on englantilainen kieltenopettaja, jonka verkkosivujen kautta voi opetella erilaisten digitaalisten välineiden käyttöä videoiden kautta. Sivusto on englanninkielinen.

IDEAL-projektin materiaalit

IDEAL-projektin materiaalit

​Kansainvälisen IDEAL - Integrating Digital Education in Adult Literacy (Erasmus+) -projekti on julkaissut nettisivuillaan opettajien työn tueksi tarkoitettuja materiaaleja. Nettisivuilta löytyy mm. videotutoriaaleja ja ohjevihkoja digitaalisten välineiden käyttöönottamiseen.

Suomen kieli sanoo tervetuloa

Suomen kieli sanoo tervetuloa

Näillä sivuilla voit tutustua Toisto-metodiin ja materiaaleihin. Metodia on kehittänyt Helsingin yliopiston S2-ainedidaktiikan ryhmä vuonna 2015.

Kepeli

Kepeli

Metropolia Ammattikorkeakoulun Kepeli (Amif) -hanke on koonnut ja kehittänyt yli sata hauskaa harjoitetta maahanmuuttajaryhmiin esimerkiksi kielen oppimisen, itsetuntemuksen lisäämisen ja yhteiskuntatuntemuksen vahvistamisen tueksi.

LearnClick

LearnClick

LearnClickin avulla voit muuttaa kaikki vanhat itse tekemäsi tehtävät sähköisiksi, perustaa tehtäväpankin ja jakaa tehtäviä opiskelijoille vaikka sähköpostitse. Tehtävät voi myös tulostaa pdf-muotoisena.

kahoot

kahoot

Kahootilla luot viihdyttäviä tietokilpailuja ryhmällesi. Opiskelijat osallistuvat tietokilpailuun esim. omilla puhelimillaan.

Quizlet

Quizlet

Quizlet on ilmainen ohjelma, jolla voi opiskella sanastoa. Ohjelmassa on paljon sanalistoja valmiina, mutta niitä voi tehdä myös itse. Käytä tietokoneella ja lataa myös sovellus puhelimeen. Olemme tuottaneet paljon erikielisiä sanalistoja Suomen mestari -materiaaliin.

Bitsboard

Bitsboard

Bitsboardilla voi tehdä monipuolisesti käytettäviä kuvakortteja. Suomenkielistä sisältöä on toistaiseksi hyvin vähän, mutta projektin aikana pyritään saamaan lisää.

Book Creator

Book Creator

Book Creator on iOS ja Andoid-laitteille ladattava sovellus, jolla voi tehdä digikirjoja. Kirjaan voi lisätä kirjoitusta, kuvia, ääntä, piirustuksia ja videoita. Suosittelemme erityisesti alkeistasolle. Oppilas voi laatia itsestään kirjan ja laajentaa sen sisältöä koko kurssin ajan. Kirjan voi lopuksi tulostaa tai tallentaa pdf-muodossa.

Seppo

Seppo

Maksulliselle Seppo-alustalle voit luoda mobiililaitteilla pelattavia pelejä. Pelit rakennetaan kartalle, johon lisätään rasteja. Rasteille opettaja suunnittelee erilaisia tehtäviä. Opettaja moderoi peliä omalta koneeltaan ja voi antaa reaaliaikaista palautetta opiskelijoille.

Lyrics Training

Lyrics Training

Lyrics Training -sivustolla voit luoda kuullunymmärtämistehtäviä, joiden pohjana on esim. YouTubesta löytyviä nykymusiikin kappaleita. Linkki vie suomenkielisten kappaleiden listalle.

EDpuzzle

EDpuzzle

EDpuzzle on oiva työkalu videotehtäviin. Ohjelmalla voi lisätä erilaisia tehtäviä verkossa oleviin videoihin.

ThingLink

ThingLink

ThingLink on maksullinen ohjelma, jolla voidaan lisätä kuviin tekstejä, linkkejä, videoita ja muita kuvia. Yksi kuva toimii laajana oppimisalustana, jonka voi jakaa ja muokata ryhmässä. Linkki johtaa ThingLink opetuksessa -blogiin.

Vocaroo

Vocaroo

Vocaroo on käyttäjäystävällinen työkalu, jolla voi äänittää ja luoda äänitiedostoja. Tiedostot on helppo lähettää esim. sähköpostitse ja ladata oppimisympäristöön.

Popplet

Popplet

Poppletilla on helppo luoda ajatuskarttoja. Ajatuskarttoihin voi lisätä tekstiä, kuvia ja piirroksia ja ne voi tallentaa pdf-muodossa. Maksullisessa versiossa ryhmä voi työstää jaettua ajatuskarttaa. Saatavilla tietokoneohjelmana ja iOS-sovelluksena.

Papuri

Papuri

Papuri on Papunetin sivuilla oleva digikirjatyökalu, joka vaatii rekisteröitymistä. Papurilla oppilaat voivat koota digikirjan jostakin aiheesta, laajentaa sitä ajan mittaan ja tulostaa sen.

Kela

Kela

Kelan verkkoasiointia voi harjoitella vapaasti demotunnuksilla. Linkki vie suoraan esimerkkihenkilön asiointinäkymään.

Koulujen Wilma

Koulujen Wilma

Jos aikuinen oppilaasi tarvitsee apua Wilman käytössä vanhempana, voit tutustua ohjelmaan demotunnuksilla. Linkki vie sinut kirjautumissivuille, käyttäjätunnuksesi on huo@visma.com ja salasanasi on "huo".

Muut pankit

Muut pankit

S-Pankin verkkopankin käyttöä voi harjoittella oppilaiden kanssa demotunnusten avulla. Käyttäjätunnus on 12345678, salasana ja avainluku ovat mitä tahansa neljänumeroisia lukuja. Ålandsbankenin käyttäjätunnus on 12345678, salasana ja avainluku ovat mitä tahansa numeroita.

Wiktionary

Wiktionary

Verkkosanakirja Wiktionary on kasvava monikielinen sanakirja, johon kuka tahansa voi lisätä sisältöä. Sanahaulla löytää niin taivutusmuodot kuin vastineet monella eri kielellä.

Video Suomen yhteiskunnasta

Video Suomen yhteiskunnasta

Uudenmaan ELY-keskuksen Kotona Suomessa-hanke (ESR) on tuottanut erityisesti kotoutujille suunnatun opetusvideon, jossa selvitetään, miten suomalaisesta yhteiskunnasta on tullut sellainen kuin se nyt on. Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata – videossa kerrotaan Suomen historian keskeisimmistä vaiheista 1900-luvun alusta nykypäivään. Video on toteutettu selkosuomeksi sekä englanniksi, venäjäksi, thaiksi, arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja farsiksi puhuttuna.

Opettajan tekijänoikeus

Opettajan tekijänoikeus

Opettajan tekijänoikeussivusto kertoo tekijänoikeusasioista opetuksen ja opettajan näkökulmasta, konkreettisesti ja ilman kapulakieltä.

bottom of page